RebeldeMule

Ebri Knight

¡Los ritmos que acompañan la lucha!

Ebri Knight

Nota Mar May 22, 2018 11:46 am
Ebri Knight
(Argentona, Cataluña, España, 2005)

Portada
(página oficial | wikipedia | facebook | twitter | youtube | bandcamp)


Introducción

    [fuente] Ebri Knight ve del Maresme, una comarca on el mar i la muntanya s’uneixen a mig camí entre la Selva i Barcelona. Des del principi ens hem arrelat a les melodies que sortien del nostre poble, als instruments tradicionals i a les veus populars que han sonat des de fa segles pels carrers de la Catalunya folklòrica. Bevem de la tradició per a reinventar l’espectacle, per a dur amb tota l’energia que podem una música que està a cavall entre la memòria i el projecte, entre el passat i el futur, però sempre amb els peus posats al present. Perquè allò popular no pot deixar de ser enèrgic i el folk té tota la força del poble que té al darrere i de tot aquell que vol canviar el món. És per això que fem la música que fem.

Ebri Knight, en entrevista para Nació Digital, en febrero de 2018, escribió:La dignitat no és guanyar o perdre, és no rendir-se.

Ebri Knight, en entrevista para Vilaweb, el 31 de agosto de 2018, escribió:A partir de la música, nosaltres intentem encendre consciències, explicar coses del passat per encendre brots d’esperança en el futur. Potser de vegades hem carregat massa la nostra música de referents, però cal explicar les coses que han fet bé els nostres predecessors, no solament en el món de la música sinó en totes les lluites. Volem dir que hi ha tantes coses boniques per les quals lluitar que no té sentit que renunciem a cap. I sobretot que tenim moltes coses dolentes per a enderrocar. Si no continuem al peu del canó, ells guanyen. [...] Reivindiquem una manera de fer i de pensar que és històricament catalana: boicotar, sabotejar un statu quo que una part de la societat considera greu, equivocat o criminal; això ja va passar durant el franquisme amb els maquis i també durant la transició a la clandestinitat. És la lluita per l’alliberament nacional, que de vegades ha estat silenciada i d’altres, no tant. [...] No lluitem pel nostre país perquè siguem uns romàntics i lluitem per una bandera, sinó que ho fem per la gent. Això és el que té valor. És una lluita per a cuidar-nos.

En "Ebri Knight estrena disco: 'Guerrilla'", en El Nacional, el 3 de febrero de 2018, se escribió:Ebri Knight ha querido llenar este álbum con homenajes a las mujeres, al poeta Miguel Hernández, al pueblo kurdo y al irlandés, al movimiento obrero y a las Brigadas Internacionales, entre otros, y pretende transmitir un mensaje de esperanza, lucha y solidaridad. "Nos sentimos como una guerrilla cultural y parte de un pueblo que ahora mismo es un poco guerrillero". Con estas palabras el bajista del grupo, Albert Avilés, explica el porqué del nombre del álbum. Considera que "Guerrilla" es el mejor disco que han hecho de los cuatro que han publicado. Al mismo tiempo Avilés reconoce que es un cliché decir que han hecho una evolución en su carrera, pero realmente, asegura que en este disco, a nivel de sonido, han alcanzado "un punto de madurez en el grupo que en los otros discos no está". "Guerrilla" es probablemente el trabajo con las letras más reivindicativas de los maresmenses aunque nunca han intentado esconder su manera de pensar ni su ideología.


Ficha técnica

    Género: Punk celta, folk punk; rock, folk, punk.
    Miembros: Víctor Launes (flauta travesera, whistles y voces), Toni Corrales (violín), Arnau Aymerich (voz, guitarra acústica y mandolina), Toti Julià (guitarra eléctrica), Adrià Díaz (batería), Albert Avilés (bajo).
    Período de actividad: 2005 en adelante.
Discografía

:str: Vídeos
[ Add all 6 links to your ed2k client ]

Volver a Música

Antes de empezar, un par de cosas:

Puedes usar las redes sociales para enterarte de las novedades o ayudarnos a difundir lo que encuentres.
Si ahora no te apetece, puedes hacerlo cuando quieras con los botones de arriba.

Facebook Twitter
Telegram YouTube

Sí, usamos cookies. Puedes ver para qué las usamos y cómo quitarlas o simplemente puedes aceptarlo.